Treningsskade etter sykling

Sykling er en flott treningsform, fordi man både kommer seg ut i flott natur og får virkelig god trening. Man hører ofte om dem som velter ut av ritt og skader seg alvorlig. Mange mosjonister kan også krasje, men her skal det handle om de skadene man pådrar seg ved at sykkelen er feil innstilt.

Man bør fortsette med sykling så lenge man kan. Blir smertene for ille, kan man kontakte Klinikk for Alle, slik at de kan se på plagene dine og komme med tips til styrketrening.

Still inn setet

Det er mange som stiller inn sykkelen feil. Det er helt bestemte forhold som gjelder når man sykler, enten det er på en terrengsykkel eller landeveissykkel. Er setet for lavt stilt inn kan du få vondt i knærne.

Dette kan utvikle seg til kroniske smerter om man ikke justerer setet opp. Når hælen står på pedalen som peker rett ned, skal man ha en liten knekk i kneet.

Styrk magen

Mange vil oppleve at man får langvarige smerter i kroppen av å sykle. Ved at muskulaturen ikke er sterk nok, vil man ikke kunne sitte optimalt på sykkelen. Det er avgjørende for å få minst mulig luftmotstand og skulle kunne tråkke opp bakker fortest mulig. En sterk mage hjelper.