Kajakking

Dersom du liker utelivet og samtidig ønsker å holde deg i form kan kajakking være noe for deg; å gli stille over vannet, alene med naturen. De siste fem årene har sporten opplevd en voldsom økning i popularitet og de fleste store, og noen mindre, sportsbutikker tilbyr nå en mengde utstyr for sporten. Mulighetene for å kombinere det med jakt, fiske, camping og fugleobservering gjør det også til en svært tiltrekkende aktivitet for mange som allerede er friluftentusiaster.

Det kreves litt kondisjon for å holdet kajakken gående, da spesielt styrke i armene og i kjernemuskulaturen, men kajakking anses stort sett som tilgjengelig for de fleste. Det anbefales også å ta et sikkerhetskurs for å lære seg hvordan man ruller rundt og kommer seg løs dersom uhellet skulle være ute. Norges Padleforbund tilbyr en versjon av dette kalt ”Våttkort”

Det finnes flere kajakkfestivaler og andre tilstelninger å delta på. Det arrangeres blant annet NM og VM i kajakk hvert år, og man kan komme seg helt til OL som kajakker. Det finnes også utallige kajakk-klubber verden over som tilbyr unike, vakre og spennende turer med kajakk.

Her er det bare å ta årene fatt, det åpne havet venter!