Fjellturer

shutterstock_189982322En hobby trenger ikke å være komplisert eller avansert. Noe så enkelt som å dra på fjelltur kan være en hobby. Fjellturer gir ro, og selv om man kanskje får seg svett og varm, føler man seg likevel avslappet og avspent. Nordmenn har et nært forhold til naturen, og det er veldig mye fin natur her i landet. Mange bor tett ved naturen, selv om de bor i en stor by. Derfor trenger ikke en fjelltur å være lang. En dagstur egner seg fint, spesielt når man bare har et par fridager, eller når man skal ha med seg familien.

Begynn tidlig for sunne valg

Det er viktig å lære barna om friluftsliv i ung alder, for da er det større sjanse for at de blir aktive som voksne. Kanskje lærer de å sette pris på skjønnheten og stillheten i fjellet. Samtidig lærer barna også å respektere naturen, og det er jo barna som skal overta ansvaret for naturen vår i framtiden, derfor gjelder det å lære dem å elske naturen.

Langturer eller overnattingsturer – for alle

Hvis man skal dra på tur sammen med andre voksne, eller kanskje alene, kan man ta en lengre tur. Turen kan kombineres med fiske eller bærplukking, men man kan også bare nyte landskapet og roen. Om man velger telttur eller hyttetur er en smakssak. Hvis man har hytte i fjellet, eller har muligheten til å leie hytte, er det praktisk, for da trenger man ikke å ta med så mye utstyr i sekken. Det er også mulig å gå fra hytte til hytte. Hvis man skal gå i områder der det ikke er hytter, som i en nasjonalpark, er det greit å overnatte i telt, eller til og med under åpen himmel dersom været er fint. Fjellturer er en perfekt hobby for de fleste, for man kan legge opp turene etter eget ønske og egen fysisk form.