Enduro

1176616-enduro-5-airEnduro er kjøring i terreng, altså utenfor vei eller bane. Man kan kjøre enduro både med bil, motorsykkel, ATV, snøskuter og sykkel. I Norge er det strenge regler for motorisert ferdsel i utmark, for man skal ta hensyn til både dyr og natur.

Egne baner for enduro-kjøring

Motorsport kan lage stygge spor i terrenget, og ødelegge jorden i mange år framover. Derfor må man holde seg til baner og områder der slik kjøring er tillatt. Det er også mulig å dra til utlandet for å kjøre enduro. På Island er det for eksempel ganske vanlig å tilby organiserte turer, og det islandske landskapet er virkelig verdt å utforske.

Skandinavia – en naturperle for enduro

Enduro med sykkel er også en herlig sport, der man kommer i form samtidig som man har det morsomt. Terrengsykling kan gjøres både på forholdsvis flat mark, eller man kan kjøre i bratte bakker. Enkelte alpinanlegg tilbyr faktisk terrengsykling om vinteren. Man kan finne slike bakker i Norge, eller man kan dra til Sverige og prøve bakkene i Åre. Disse bratte bakkene byr på en skikkelig utfordring selv for erfarne syklister. Enduro passer fint for både ungdom og voksne, men de aller minste barna bør nok ikke bli med på slike sykkelturer, ettersom det kan bli både knall og fall og tårer. Men de litt eldre barna vil elske utfordringen med å sykle i terrenget.